μπακαλιαρος πλακι

ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΟΣ ΠΛΑΚΗ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ
ΥΛΙΚΑ:
1 φελί μπακαλιάρο
2 με 3 μεγάλα κρεμμύδια
2 με 3 ντομάτες καθαρισμένες
2 με 3 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι ελαιόλαδο
πιπέρι κατά προτίμηση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τον μπακαλιάρο σε κομμάτια, αφαιρούμε τα φτερά και τον βάζουμε σε μία λεκάνη με νερό. Από το πρωί μέχρι το βράδυ αλλάζουμε 8 με 10 φορές νερό και τον αφήνουμε στο νερό και όλη την νύχτα στο νερό. Το πρωί τον βάζουμε σε ένα σουρωτήρι για να στραγγίξει. Παίρνουμε ένα ταψί και κόβουμε μέσα όλα τα υλικά σε ροδέλες, εάν θέλουμε στον πάτο του ταψιού μπορούμε να κόψουμε και να βάλουμε πατάτε σε στρογγυλό σχήμα. Τοποθετούμε στην συνέχεια τον μπακαλιάρο από πάνω, ρίχνουμε το λάδι και πιπέρι και προθέτουμε νερό ζεστό τόσο ώστε να καλυφθεί ο μπακαλιάρος. Κουνάμε το ταψί σιγά- σιγά για να μετακινηθούν τα υλικά και να πάνε παντού. Τοποθετούμε το ταψί στον φούρνο αφού πρώτα τον έχουμε προθερμάνει στους 180* για 90΄ λεπτά. Ελέγχουμε το φαγητό και εάν το ψάρι και η πατάτα έχει μαλακώσει και ροδίσει ομοιόμορφα παντού κλείνουμε το φούρνο αλλιώς το αφήνουμε λίγο ακόμα.
*Αυτό το φαγητό μπορείτε να το φτιάξετε με διάφορες δικές σας παραλλαγές ανάλογα με τις προτιμήσεις σας σε λαχανικά και σε μυρωδικά.
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΟΡΕΞΗ!!!!